Akrylnaglar

gelenaglar

Alla konstmaterial består av akrylater. Vilket material som är bäst för just dig är svårt att säga, det varierar från person till person. Läs om akrylnaglar nedan och läs sedan om gelenaglar för att förstå skillnaden på dem.

Akrylnaglar

För att skapa akrylnaglar blandas pulver och vätska i exakt rätt mängd. Materialet härdar i kontakt med syre. Ju varmare det är, desto snabbare härdar akrylen. Det tar 24-48h för materialet att härda helt, men det går att börja fila till formen redan efter några minuter. Det är väldigt viktigt att man använder nagelbandsolja regelbundet, minst 2 gånger om dagen.

Akryl passar i stort sett alla och är det starkaste materialet, det innebär att den inte alls är lika skör som gelen. Det finns såklart undantag där akrylen inte alls passar ens naglar. Då kan gelenaglar vara ett alternativ och t o m hålla bättre än akrylen.

Akrylen är lätt att forma till den form du vill att nageln ska ha, man kan även korrigera en missformad naturlig nagel så att den ser rak ut.

För dig som vill ha riktigt långa naglar är akryl det bästa alternativet eftersom materialet är det mest tåliga. Nackdelar med akrylen: Många upplever doften som stark och obehaglig. Naglarna löses upp i acetonbad.

Nagelförlängning

Nagelförlängning passar för dig som vill ha längre och starkare naglar. Naglarna byggs upp med en tipp som sedan förstärks med akryl eller gele. Du väljer själv önskad längd och form.

Efter 2-4 veckor bör dina konstnaglar göras om. Gammalt material filas bort. Utväxten invid nagelbandet fylls då med nytt material. Sedan läggs nytt material på efter behov.

 

Viktigt att smörja naglarna med nagelbandsolja!

Mår den naturliga nageln dåligt så sitter materialet sämre. Använder du inte nagelbandskräm när du använder nagellack eller konstmaterial så släpper materialet lättare. Vilket kan innebära att du får en nagel som spricker och delar sig och sen går den lättare av, på grund av att din nagel blivit uttorkad och mist sina naturliga fetter. En till två droppar nagelbandskräm varje dag håller alla naglarna spänstiga.

Vi rekommenderar! En fuktgivande och mjukgörande nagelbandsolja, för torra, sköra naglar och nagelband, Vitamin E Nail And Cuticle Oil från Sally Hansen

Nagelsax för akrylnaglar

Kraftig nagelsax med skarpa, raka kanter som klipper akrylnaglar med maximal precision från Weezerman.