Gelenaglar

akrylnaglar

Vill du skydda dina egna naglar från att gå av eller skiva sig kan du välja att göra en nagelförstärkning med akryl- eller gelematerial. Då behåller du längden på dina egna naglar.
Efter 2-4 veckor bör dina konstnaglar göras om. Gammalt material filas bort. Utväxten invid nagelbandet fylls med nytt material. Sedan läggs nytt material på efter behov

Alla konstmaterial består av akrylater. Om gele eller akryl är bäst för dig, det är olika och skiljer sig från person till person. Läs om gelenaglar nedan och läs sedan om akrylnaglar för att förstå skillnaden på dem.

Gelenaglar

När man skapar gelenaglar använder man en speciell UV-lampa för att härda materialet. Gelen läggs oftast på i flera lager och tar ca 2 min för varje lager att härda. Det ultravioletta ljuset är UV-A och det är inte skadligt.

Fördelen med gelen är att den inte doftar lika starkt som akrylen, den är i stort sett doftfri. Nageln ser oftast väldigt naturlig ut eftersom gelen går att få väldigt tunn på nageln. Gelen är inte lika känslig för nagellacksremover som akrylen är.

Nackdelar med gelenaglar: Gelenaglarna blir inte lika starka som akrylnaglarna, utan skörare och man behöver vara mer försiktig. Naglarna kan bli gula. Under härdningen i UV-lampan kan många uppleva en brännande känsla i nageln. Det är väldigt viktigt att naglarna härdar ordentligt. För att ta bort gelen måste materialet filas bort.

Nagelförstärkning – Hemma eller på salong?

gelenaglar

Gör det själv hemma

Du kan själv enkelt göra en riktigt bra nagelförstärkning hemma, det finns många olika kvalitetsprodukter ute i skönhetsbutikerna. Om du har naglar som lätt skivar sig eller flisar sig rekommenderar vi att du provar en bra nagelstärkare, de fungerar även som diskreta nagellack eller som bas för en fin färg lackad ovanpå.

Le Mini Macaron-kit innehåller allt du behöver för att göra din egna gelmanikyr hemma! 

Gelmanikyr kittet innehåller:

LED-lampa med USB-kabel och strömförsörjning, en flaska Gellack i samma färg som lampan (10 ml). Nagelbandsskrapa, mini nagelfil, 10 Remover pads och en bruksanvisning.

akrylnaglar

Köp för 499 kr!

På salong

Förstärkning av de egna naglarna är ett bra alternativ för den som har tunna, sköra naglar som ofta skivar sig. En förstärkning innebär att du får konstmaterial ovanpå dina egna naglar, vilket gör dem starka och hållbara. På detta sätt kan din nagel ”korrigeras” till en snygg form. Du kan välja mellan ”naturell”, rosa naglar eller ”fransk manikyr”, vilket ger ett välvårdat intryck efter dina egna önskemål. Nagelförstärkning går att göra i akryl, gele eller glasfiber/silke.
Förberedelserna och appliceringen av materialet är detsamma som vid en förlängning. Men eftersom man inte behöver sätta på tippar eller skulptera ut en förlängning, tar nagelförstärkning däremot inte lika lång tid som en förlängning.

Kom ihåg att använda nagelbandsoljan!

Mår den naturliga nageln dåligt så sitter material sämre. Så använder du inte nagelbandsolja eller nagelserum när du använder nagellack eller konstmaterial så släpper materialet lättare. Vilket kan innebära att du får en nagel som spricker och delar sig och sedan går av lättare. Detta beror på att din nagel blivit uttorkad då den mist sina naturliga fetter. En till två droppar nagel olja varje dag håller alla naglarna i form.

Vi rekommenderar ett nagelserum mot spröda naglar som förbättrar nagelns naturliga växtfas, samtidigt som det förbättrar utseendet på dina naglar och nagelband från Sally Hansen. Serumet är framtaget för att snabba på den naturliga tillväxten och ge friska nagelband.

Forma dina gelenaglar

En hållbar fil som ger en jämn och mjuk yta som är skonsam mot naglarna. Filen kan användas både på naturliga och konstgjorda naglar och motverkar att nageln splittras.
Testa Glass Nail File från Isadora.

Ta bort gelenaglar 

En remover för borttagning av lösnaglar eller byggda naglar av akryl, geléer eller fiber från Depend. Observera att vissa konstnagelmaterial är inte upplösningsbara utan går endast att fila bort. Kontrollera detta först med din leverantör av naglar/akryl/gele. Alla Depend lösnaglar och skulpteringsgeler är upplösningsbara med denna remover. Perfekt för att avlägsna dina nagelförlängningar och samtidigt bevara dina naturliga naglar för ett fint resultat.